Skip to content

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR

Beste bezoeker, de komende maanden worden er herinrichtingswerkzaamheden aan de Oosterlaan uitgevoerd waardoor er GEEN parkeergelegenheid is bij ons voor de deur. Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te komen of je auto te parkeren in parkeergarage Stationsplein (afslag 18 vanaf de A28).

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID

Zuigcurettage met plaatselijke verdoving

curretage-plaatselijke-verdoving

De behandeling

Bij een zuigcurettage met plaatselijke verdoving wordt eerst de baarmoedermond verdoofd. Daarna wordt er een dun buisje (curette) via de baarmoedermond in de baarmoeder gebracht waarmee deze wordt leeggezogen. De pijn bij een behandeling met lokale verdoving is vergelijkbaar met een flinke menstruatie kramp of weeën die een aantal minuten aanhouden.

 

Na de behandeling verblijf je in onze rustkamer en krijg je een kort eindgesprekje met de arts/of verpleegkundige. Alles bij elkaar duurt dit ongeveer een half uur. Als alles goed gaat mag je daarna naar huis.

 

Iemand meenemen

Je  mag (maximaal 1) partner of begeleider meenemen tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de behandeling.

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Meenemen

  • Verwijsbrief van de huisarts, indien voorhanden.
  • Bloedgroepkaart, indien in jouw bezit, in verband met rhesusfactor.
  • Paspoort of ID kaart.
  • Zorgpas van jouw zorgkostenverzekeraar.
  • Nachthemd/lang T-shirt, slippers (of sokken), extra ondergoed (geen string), badjas.
  • Maandverband voor na de behandeling (geen tampons).
  • Geld of bankpas (Maestro) mocht je een spiraaltje bij ons willen kopen.
  • Medicijnen en medicatieoverzicht. Gebruik je medicijnen? Neem deze dan mee op de dag van de behandeling. Jouw medicatieoverzicht kun je opvragen bij je apotheek. 

 

Na de behandeling

Aan het eind van jouw verblijf in de kliniek krijg je advies en voorschriften op papier van ons mee over de periode na de behandeling. Ter voorkoming van infecties krijg je een antibioticum van ons mee naar huis. Ook geven we je nog een vragenformulier en een brief mee voor je huisarts met gegevens over de behandeling.

 

Download de folder

 

Andere behandelmethoden

Je kunt ook kiezen voor curettage met narcose en/of met extra pijnstilling. Een andere mogelijkheid is de behandeling met de abortuspil die tot 9 weken toegepast kan worden.