Skip to content

Wat is een goede keuze voor anticonceptie?

Anticonceptie betekent letterlijk het tegengaan van bevruchting. Het voorkomen van een zwangerschap dus. Veel vrouwen denken bij anticonceptie als eerste aan de pil. Maar er zijn verschillende soorten van anti- conceptiepillen beschikbaar en wat is dan een goede keuze? Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen de combinatiepil met of zonder stopweek, of de pil zonder oestrogeen.

Welke soorten anticonceptie zijn er?

In Nederland zijn er veel anticonceptie-methoden beschikbaar in een andere vorm dan de pil en allemaal met andere praktische eigenschappen. Zo is er de wekelijkse of maandelijkse methode of de meerdere jaren anticonceptie met een staafje of een spiraaltje dat door de arts wordt ingebracht. Het maken van de juiste ‘anticonceptie keuze’ is daarom van groot belang. De folder anticonceptie geeft een overzicht van diverse anticonceptiemethoden en hun belangrijkste eigenschappen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Welke anticonceptie past het best bij mij?

Vergoeding van anticonceptie?

Anticonceptie zit sinds 1 januari 2011 niet meer in de basisverzekering. Vrouwen tot 21 jaar krijgen anticonceptie (met uitzondering van condooms) wel vergoed. Afhankelijk van het merk kan het zijn dat een bijbetaling verschuldigd is. Voor vrouwen vanaf 21 jaar kan het mogelijk zijn dat anticonceptie (deels) vergoed wordt vanuit een aanvullende verzekering. Neem contact op met de eigen zorgverzekeraar of raadpleeg www.zorgwijzer.nl/vergoeding/anticonceptie.

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Persoonlijk adviesgesprek

Ook als er geen sprake is van een zwangerschapsafbreking, kan een vrouw bij ons terecht voor een anticonceptie advies op maat. In een persoonlijk gesprek kijken wij samen met de vrouw naar welke vorm van anticonceptie het beste aansluit bij haar individuele omstandigheden, leeftijd en persoonlijke voorkeur.

 

Maak voor een persoonlijk anticonceptie adviesgesprek een afspraak en vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Klik hier voor meer informatie: Welke anticonceptie past het beste bij mij?