Skip to content

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR

Beste bezoeker, de komende maanden worden er herinrichtingswerkzaamheden aan de Oosterlaan uitgevoerd waardoor er GEEN parkeergelegenheid is bij ons voor de deur. Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te komen of je auto te parkeren in parkeergarage Stationsplein (afslag 18 vanaf de A28).

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID

De procedure bij behandeling in een abortuskliniek

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Een zwangerschapsafbreking is naast een medische ingreep ook een ingrijpende gebeurtenis. In onze kliniek is het mogelijkheid om (maximaal 1) partner of begeleider mee te nemen tijdens het intakegesprek. Uiteraard zijn we in ons altijd bewust van de privacy van onze cliënten.

Wettelijke bepalingen

5 dagen bedenktijd

In de wet is geregeld dat de keuze voor een abortus vrijwillig en weloverwogen moet worden genomen. Daarom is er een wettelijk verplichte bedenktijd van 5 dagen voor wanneer je een abortus mag ondergaan.

Afhankelijk van de zwangerschapsduur worden de zwangerschapsafbrekingen in gedeeld in:

 

Overtijdbehandeling

Voor een overtijdbehandeling (afbreken van een zwangerschap tot en met 6 weken en 2 dagen) heeft u niets te maken met de wettelijke bedenktijd en kunt u direct contact opnemen met de kliniek voor het maken van een afspraak.

 

Abortusbehandeling

Als er sprake is van een abortusbehandeling (afbreken van een zwangerschap langer dan 6 weken en 2 dagen) moet je volgens de Nederlandse wet rekening houden met minimaal 5 dagen nadenken over je voornemen om jouw zwangerschap vroegtijdig af te breken.  De 5 dagen bedenktijd gaan in zodra je gesproken hebt met jouw huisarts (verwijsgesprek) of een van onze artsen gesproken hebt over je voornemen tot de zwangerschapsafbreking met een arts heeft besproken De abortusbehandeling kan vanaf de zesde dag daarna plaats vinden.

 

Besluitvormingsgesprek en onderzoek

Met een echo-onderzoek wordt altijd gekeken hoe lang je zwanger bent. Het besluitvormingsgesprek kun je met jouw huisarts houden of met een arts van onze kliniek. Als je met jouw huisarts hebt overlegd, dien je een ingevulde verwijsbrief van deze arts mee te nemen naar aan onze kliniek.