Skip to content

Nacontrole na een abortus

Heb je een vraag na de behandeling?

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Buiten onze openingstijden neem je contact op met de dienstdoende huisartsenpost.

Advies om complicaties te voorkomen

Na de behandeling geven we je advies over jouw gezondheidstoestand na een zuigcurettage en/of na de abortuspil. Dit advies is bedoeld om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden. Aan het eind van jouw verblijf in de kliniek krijg je de voorschriften op papier van ons mee. Ter voorkoming van infecties krijg je een antibioticum van ons mee naar huis. Ook geven we je nog een vragenformulier en een brief mee voor je huisarts met gegevens over de behandeling.

 

Nacontrole

Minimaal 4 weken nadat je in onze kliniek bent behandeld of thuis de deel 2 van de behandeling hebt gedaan, doe je de zwangerschapstest die je van ons hebt meegekregen. Het kan voorkomen dat je nog een zwak positieve zwangerschapstest hebt. Dit komt omdat het zwangerschapshormoon nog licht aanwezig is in het lichaam. 

 

Heb je een positieve zwangerschapstest of last van aanhoudende zwangerschapsverschijnselen, neemt dan contact op met onze kliniek.

 

 

Verwerking

Een abortus is een gebeurtenis die allerlei emoties kan oproepen. Hierbij kan het helpen als dit met een vertrouwd persoon kan worden gedeeld. Voor psychologische ondersteuning kan, als daar behoefte aan is, met een van onze artsen een afspraak gemaakt worden voor een verwerkingsgesprek bij ons in de kliniek. Ook is het mogelijk om met een medewerker van Fiom (expertisecentrum voor ongewenste zwangerschap) in gesprek te gaan.

Meer informatie vind je op www.fiom.nl.