Skip to content

Informatie over anticonceptie, abortus en abortusklinieken

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Wilt u meer informatie inwinnen?

Via onderstaande links kun je het nodige lezen over veilig vrijen, abortusklinieken en abortus en de verwerking daarvan.
 
Neem contact met ons op als je nog vragen heeft of een afspraak wil maken.

Abortusklinieken en abortusartsen

www.ngva.net 

Website van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen. Geeft informatie over de NGvA, de adresgegevens van abortusklinieken in Nederland en biedt antwoord op de meest gestelde vragen over abortus.

 

www.stisan.nl 

De koepelorganisatie van zeven aangesloten abortusklinieken, waaronder Abortuskliniek Stimezo Zwolle. Biedt informatie over de stichting Samenwerkende Abortusklinieken en informatie over abortus.

 

Abortus en abortusverwerking

www.abortusverwerking.nl 

Is onderdeel van de Federatie van Instellingen voor de Ongehuwde Moeder (FIOM). Voor online hulpverlening bij abortusverwerking, klachten na abortus en reacties vanuit de omgeving, maar ook het platform voor informatie voor mannen, verhalen van anderen en een discussieforum over abortus.

 

Seksualiteit en veilig vrijen

www.sense.info 

Website gemaakt door samenwerking Soa Aids Nederland, Rutgers WPF, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw. Alles over seksualiteit, relaties, liefde, risico’s. De website is gericht op jongeren.

 

www.seksualiteit.nl 

Samenwerkingsproject van Rutgers WPF en de Rijksuniversiteit Groningen. Informatie over seksualiteit en relaties gericht op volwassenen. Aandacht voor seksualiteit en mensen met een ziekte of beperking, informatie over anticonceptie en veilig vrijen, maar ook wat te doen bij onveilige seks (informatie over morning-afterpil, ongewenst zwanger of soatest) en een overzicht van veelgemaakte fouten bij anticonceptie.

 

www.anticonceptie-online.nl

Onafhankelijk aanspreekpunt voor vragen over anticonceptie. Alles over (de verschillende methoden van) anticonceptie. Bijvoorbeeld over wat te doen als je de pil bent vergeten en informatie over noodconceptie.

 

www.soaaids.nl 

Website van Soa Aids Nederland, het expertisecentrum voor hiv/aids en andere soa’s. Deze website geeft veel informatie over soa’s, hiv/aids en veilig vrijen en diverse mogelijkheden voor direct contact met deskundigen.