Skip to content

Curettage met plaatselijke verdoving

curretage-plaatselijke-verdoving

Curettage

Een curettage is bij abortuskliniek Stimezo in Zwolle mogelijk tot en met 13 weken. Bij deze behandeling wordt de baarmoeder via een curettage leeggezogen. Daarom staat een curettage ook wel bekend als een zuigcurettage. De curettage vindt altijd plaats onder een verdoving. Bij abortuskliniek Stimezo Zwolle kun je kiezen voor een behandeling met een plaatselijke verdoving of een roesje, waardoor je kort slaapt. Lees meer over de curettage met plaatselijke verdoving of curettage met korte narcose of extra pijnstilling op beide behandel-pagina’s.

 

Voorbehandeling (primen)

Voorafgaand aan de behandeling krijg je 2 tabletten die je onder de tong laat smelten. Deze tabletten hebben een inwerktijd van minimaal 1 uur en zorgen ervoor dat de baarmoeder beter toegankelijk wordt. Hierdoor zal de behandeling vlotter verlopen en is het risico op complicaties lager.

 

De behandeling

Bij een curettage met plaatselijke verdoving wordt eerst de baarmoedermond verdoofd. Daarna wordt er een dun buisje (curette) via de baarmoedermond in de baarmoeder gebracht waarmee deze wordt leeggezogen. Tijdens de behandeling ben je wakker en voel je meestal een scherpe maar kortdurende pijn in de onderbuik die vergelijkbaar is met een flinke menstruatie kramp. De arts plaatst aansluitend na de behandeling een spiraaltje, als je daar voor hebt gekozen. 

 

Iemand meenemen

Je  mag (maximaal 1) partner of begeleider meenemen tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de behandeling.

 

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Meenemen

  • Paspoort of ID kaart.
  • Zorgpas van jouw zorgkostenverzekeraar.
  • Bloedgroepkaart, indien in jouw bezit, in verband met rhesusfactor.
  • Nachthemd/lang T-shirt, slippers (of sokken), extra ondergoed (geen string), badjas.
  • Maandverband voor na de behandeling (geen tampons).
  • Geld of bankpas (Maestro) mocht je een spiraaltje bij ons willen kopen.
  • Medicijnen en medicatieoverzicht. Gebruik je medicijnen? Neem deze dan mee op de dag van de behandeling. Jouw medicatieoverzicht kun je opvragen bij je apotheek. 

 

Na de behandeling

Aan het eind van jouw verblijf in de kliniek krijg je advies en voorschriften op papier van ons mee over de periode na de behandeling. Ter voorkoming van infecties krijg je een antibioticum van ons mee naar huis. Ook geven we je nog een vragenformulier en een brief mee voor je huisarts met gegevens over de behandeling.

 

Download de folder

 

Andere behandelmethoden

Je kunt ook kiezen voor curettage met narcose of met extra pijnstilling. Een andere mogelijkheid is de behandeling met de abortuspil die tot 9 weken toegepast kan worden.