Skip to content

Veelgestelde vragen over de abortuspil

Staat jouw vraag er niet bij?

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Alles over de abortuspil. Wie een behandeling met de abortuspil overweegt, zal vast veel vragen hebben rond dit thema. Hieronder beantwoorden we een paar praktische vragen die vaak aan onze kliniek gesteld worden.

 

Wat is een abortuspil?

De abortuspil is een middel om op medicinale wijze een zwangerschap af te breken. In Nederland en België is een zwangerschapsafbreking via een abortuspil mogelijk bij een abortuskliniek of een ziekenhuis.

 

Hoe werkt de abortuspil?

Zwangerschapsafbreking via een abortuspil is mogelijk tot 9 weken zwangerschap. Hierbij wordt gerekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. De behandeling bestaat uit twee delen.

 

Bij je bezoek aan onze kliniek volgt er eerst een gesprek met een abortusarts of abortusverpleegkundige. Hierin wordt gesproken over de keuze die je maakt en worden alle voorschriften doorgenomen. Wanneer je kiest voor het afbreken van de zwangerschap via een abortuspil, ontvang je een eerste tablet die je in het bijzijn van de arts inneemt. Dit tablet zorgt ervoor dat de zwangerschap stopt. Daarnaast krijg je een aantal tabletten mee naar huis die je een aantal dagen later vaginaal moet inbrengen. De functie van deze tabletten is het samentrekken van de baarmoeder, waardoor het vruchtzakje je lichaam verlaat. Lees meer over de werking van de abortuspil. Andere vragen over de pil en praktische informatie leest u onderaan deze pagina.

Over de pil zelf

Praktische informatie