Skip to content

Begeleiding en abortus bij ongewenste zwangerschap

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Wat te doen bij een ongewenste zwangerschap?

Ben je ongewenst zwanger geraakt en heb je de beslissing genomen dat u de zwangerschap wilt afbreken? Bij Abortuskliniek Stimezo zijn we van de mening dat elke vrouw deze keuze moet kunnen maken. Je bent bij ons welkom bij een zwangerschap tot 13 weken. In deze gevallen kunnen wij de zwangerschap voor je afbreken. Mocht je al langer dan 13 weken zwanger zijn, dan verwijzen wij je graag door naar een tweede trimester kliniek. Alle medische handelingen die wij in onze kliniek uitvoeren vallen onder het medisch beroepsgeheim.

Ben je ongewenst zwanger geraakt?

Heb je met behulp van een zwangerschapstest ontdekt dat je zwanger bent? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een zwangerschap ongewenst is. Wij hebben geen vooroordelen en gaan dan ook graag het gesprek met je aan over jouw hulpvraag. Misschien heb je geen relatie met de vader van uw kind, of heb je na overleg met jouw partner toch besloten dat de zwangerschap afbreken de beste keuze is. Wij helpen in onze kliniek alle vrouwen, van alle leeftijden. We hanteren in onze kliniek geen wachtlijst.

Ondersteuning bij zwangerschapsafbreking

Wij begrijpen dat het afbreken van een zwangerschap een ingrijpende beslissing is. Als je het hier nog met ons over wilt hebben, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij bieden je een veilig omgeving waar je zonder dwang jouw beslissing kunt nemen. Als je besluit om tot afbreking van de zwangerschap over te gaan, dan zorgen wij voor de abortus, maar ook over de nazorg die hierbij komt kijken. Je kunt dan bij ons ook terecht voor informatie over anticonceptie.

Begeleiding in onze abortuskliniek

Onze begeleiding omvat psychosociale hulp, het verstrekken van de abortuspil of poliklinische zuigcurettage en de nazorg.

 

Verder geven wij advies op het gebied van anticonceptie en verwijzen zo nodig door naar een andere kliniek.

Onze zorgprofessionals vinden kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de vrouw erg belangrijk. Van het tijdstip van je afspraak tot het moment dat je naar huis mag, neemt de behandeling tijd in beslag:

  • voor een behandeling met de abortuspil ben je ongeveer 45 minuten bij ons in de kliniek;
  • voor een behandeling met lokale verdoving moet je rekenen op 2 – 2,5 uur;
  • voor een behandeling met narcose ben je ongeveer 3,5 – 4 uur bij ons in de kliniek;
  • en na een behandeling met alleen extra pijnstilling mag u na een uur of 3 weer naar huis.

 

In de tijd dat je in de kliniek doorbrengt, wordt je ingeschreven, wordt er een echo gemaakt en volgt  er een gesprek met een arts en verpleegkundige.  Tijdens dit gesprek staan we uitgebreid stil bij je voornemen om de zwangerschap af te breken. Onze artsen ondersteunen je bij het maken van een weloverwogen keuze en geven je uitleg over de verschillende behandelmethoden. En geven wij je advies over welke anticonceptie het beste bij jou past.