Skip to content

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID VOOR DE DEUR

Beste bezoeker, de komende maanden worden er herinrichtingswerkzaamheden aan de Oosterlaan uitgevoerd waardoor er GEEN parkeergelegenheid is bij ons voor de deur. Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te komen of je auto te parkeren in parkeergarage Stationsplein (afslag 18 vanaf de A28).

TIJDELIJK GEEN PARKEERGELEGENHEID

Overtijd­behandeling in onze abortuskliniek

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Een overtijdsbehandeling is mogelijk wanneer je nog maar kort zwanger bent.

Een overtijdbehandeling is mogelijk bij een zwangerschapsduur van maximaal 6 weken en 2 dagen. Een overtijdbehandeling is mogelijk bij een zwangerschapsduur korter dan 6 weken en 2 dagen, gerekend vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken met onze kliniek en er is geen verwijsbrief nodig.

Verschil tussen overtijdbehandeling en abortus

Het verschil tussen een overtijdbehandeling en een abortusbehandeling is dat bij een overtijdbehandeling niet de verplichte 5 dagen bedenktijd geldt.

 

Om een overtijdbehandeling te kunnen uitvoeren moet de zwangerschap wel voldoende zichtbaar te zijn bij een echo-onderzoek.

 

Zowel de overtijdbehandeling als de abortusbehandeling is mogelijk door middel van zuigcurettage onder plaatselijke verdoving of een zuigcurettage onder narcose. Voor de methode met een abortuspil mag je niet langer dan 9 weken zwanger zijn.

 

Kosten overtijdsbehandeling

De kosten van een overtijdsbehandeling worden rechtstreeks vergoed door het ministerie van VWS. Heb je nog meer vragen over de kosten van een overtijdsbehandeling neem dan contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen.