Na een zuigcurettage

Na een zuigcurettage verdwijnen zwangerschapssymptomen veelal binnen enkele dagen. De baarmoeder heeft zich samengetrokken en u zult u over het algemeen niet of nauwelijks vloeien.

Veelvoorkomende klachten na een zuigcurettage

Enkele dagen na de behandeling kunt u mogelijk wat buikkramp en/of bloeding verwachten. Deze bloeding, eventueel met wat stolsels, mag niet veel heviger zijn dan een normale menstruatie. De bloeding kan wel iets langer duren. Over het algemeen is de bloeding de eerste dagen licht en wordt deze daarna wat heviger. Helemaal geen bloedverlies of een paar weken een beetje bruinige afscheiding komt ook voor. De eerste normale menstruatie komt pas na 4 tot 6 weken.

Na de behandeling is de lichaamstemperatuur vaak wat verhoogd. Zonder verdere klachten is een temperatuur onder de 38,5°C niet verontrustend. Het is raadzaam om op de dag van de behandeling rustig aan te doen. Zware lichamelijke inspanning kunt u het beste de eerste week zoveel mogelijk vermijden. Door de plotselinge hormonale veranderingen kunt u zich moe en onevenwichtig voelen. 

Nacontrole

Ter controle doet u 4 weken na behandeling de zwangerschapstest die u van ons meekrijgt. Bij een positieve testuitslag neemt u direct  contact op met onze kliniek.

Is er na de zuigcurettage een spiraal bij u geplaatst? Dan kan er 6 weken na de behandeling, indien u dit wenst, een controle echo worden gemaakt. U dient hiervoor zelf de kliniek te bellen voor een afspraak.