Skip to content

Abortushulpverlening in regio Deventer

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Informatie over het afbreken van een zwangerschap

Wanneer je ervoor kiest een onbedoelde zwangerschap af te breken, zoek je naar een vertrouwde en veilige omgeving om je te laten behandelen. Abortuskliniek Stimezo in Zwolle, in de regio Deventer, is die omgeving. Hier krijg je alle informatie en begeleiding om jouw keuze te maken.

Over de abortuskliniek in Zwolle

Sinds 1972 helpt abortuskliniek Stimezo in Zwolle vrouwen van alle leeftijden bij het beëindigen van een zwangerschap. We begeleiden je vanaf het allereerste gesprek met een arts, tot en met de nazorg. Onze artsen stellen je verschillende vragen, om zeker te weten dat je jouw beslissing geheel zelfstandig en vrijwillig neemt.

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de duur van jouw zwangerschap, kun je kiezen voor een abortuspil of poliklinische zuigcurettage. Samen met de arts kies je de behandeling die bij jou past.

 

Je krijgt veel informatie mee, ook over nazorg. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht wanneer je vragen hebt, meer informatie wenst of wanneer je je zorgen maakt over complicaties.

 

Wil je een arts spreken over jouw overweging om een zwangerschap af te breken? Neem dan contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle. De kliniek is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, ook vanuit regio Deventer.

 

Tot wanneer is een abortus mogelijk?

Er zijn twee perioden waarin onze abortuskliniek vrouwen behandelt. We bieden de overtijdbehandeling, bij een zwangerschapsduur korter dan 6 weken en 2 dagen, gerekend vanaf de eerste dag van laatste menstruatie. We voeren een abortus uit tot 13 weken, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie.

 

Ben je  langer dan 13 weken zwanger? Dan verwijzen we je door naar een tweede-trimesterkliniek in de buurt.

 

Laat je goed informeren in een veilige en rustige omgeving, in de regio Deventer. Neem contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle.

 

Bereikbaarheid van abortuskliniek Stimezo vanuit Deventer

De kliniek in Zwolle is vanuit Deventer met de auto in ongeveer 45 minuten te bereiken. Ook met het openbaar vervoer ben je er zo; de kliniek bevindt zich tegenover het treinstation. Elk half uur heb je vanaf treinstation Deventer een snelle, rechtstreekse verbinding met station Zwolle. Jouw treinreis duurt nog geen half uur.