Skip to content

Abortushulpverlening in regio Amersfoort

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Informatie over anticonceptie en abortus

Ben je ongewenst zwanger en kies je ervoor die zwangerschap af te breken? Dan begeleidt abortuskliniek Stimezo in Zwolle jou voor, tijdens en na de behandeling. Kom je uit de regio Amersfoort en zoek je een veilige omgeving met goede begeleiding om de moeilijke keuze voor een abortus te maken? Neem dan contact op

Over de abortuskliniek in Zwolle

Al meer dan 40 jaar helpt abortuskliniek Stimezo in Zwolle vrouwen op professionele en betrokken wijze. Die begeleiding begint al bij het eerste gesprek. De arts stelt verschillende vragen en luistert naar jouw verhaal. Daarbij maakt het niet uit wat de reden is waarom je jouw zwangerschap wilt afbreken. De arts kijkt alleen of je goed over de keuze hebt nagedacht en of het een besluit is dat je vrijwillig en zelfstandig neemt.


Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zo helpen we vrouwen met een abortuspil of poliklinische zuigcurettage. Al onze medewerkers helpen jou met de grootste zorg. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt.


Je krijgt veel informatie mee, ook over nazorg. Daarmee steunen we jou voor, tijdens en na de behandeling.

 

Wilt u een arts spreken over uw overweging om een zwangerschap af te breken? Neem dan contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle. De kliniek is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, ook vanuit regio Amersfoort.

 

Tot wanneer is een abortus mogelijk?

Er zijn twee perioden waarin abortuskliniek Stimezo in Zwolle vrouwen behandelt. Allereerst is er de overtijdbehandeling. Deze behandeling is mogelijk bij een zwangerschapsduur korter dan 6 weken en 2 dagen, gerekend vanaf de eerste dag van laatste menstruatie. Een abortus is bij onze kliniek mogelijk tot 13 weken gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie.

 

Ben je langer dan 13 weken zwanger? Dan verwijzen we je door naar een tweede-trimesterkliniek.

 

Laat je goed informeren in een veilige en rustige omgeving. Woon je in de regio Amersfoort? Neem dan contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle.

Bereikbaarheid van abortuskliniek Stimezo vanuit Amersfoort

De kliniek in Zwolle is vanuit Amersfoort met de auto in minder dan een uur te bereiken. Ook met het openbaar vervoer ben je er zo; de kliniek bevindt zich tegenover het treinstation. Elk half uur heb je vanaf treinstation Amersfoort een snelle, rechtstreekse trein naar station Zwolle. Jouw treinreis duurt net iets meer dan een half uur.