Skip to content

Hulpverlening bij abortus in regio Almere

Maak een afspraak

We zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m donderdag 8:15 – 16:15 uur en op vrijdag van 8:15 – 12:15 uur.

Of stel je vraag via

Wat te doen bij een ongewenste zwangerschap?

Wanneer je ervoor kiest een ongeplande zwangerschap niet uit te dragen, zoek je naar een vertrouwde en veilige omgeving om je te laten behandelen. Abortuskliniek Stimezo in Zwolle, in de regio Almere, is die omgeving. Hier krijg je alle informatie en begeleiding om jouw keuze te maken.

Over de abortuskliniek in Zwolle

Sinds 1972 helpt abortuskliniek Stimezo in Zwolle vrouwen van alle leeftijden bij het beëindigen van een zwangerschap. We begeleiden je vanaf het allereerste gesprek met een arts, tot en met de nazorg. Onze artsen stellen je verschillende vragen, om zeker te weten dat je jouw beslissing geheel zelfstandig en vrijwillig neemt.

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de duur van jouw zwangerschap, kun je kiezen voor een abortuspil of poliklinische zuigcurettage. Samen met de arts kies je de behandeling die bij jou past.

 

Je krijgt veel informatie mee, ook over nazorg. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht wanneer je vragen heeft, meer informatie wenst of wanneer je je zorgen maakt over complicaties.

 

Wilt u een arts spreken over uw overweging om een zwangerschap af te breken? Neem dan contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle. 

 

Tot wanneer is een abortus mogelijk?

Er zijn twee perioden waarin onze abortuskliniek vrouwen behandelt. We bieden de overtijdbehandeling, bij een zwangerschapsduur korter dan 6 weken en 2 dagen, gerekend vanaf de eerste dag van laatste menstruatie. We voeren een abortus uit tot 13 weken, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie.

 

Ben je langer dan 13 weken zwanger? Dan verwijzen we je door naar een tweede-trimesterkliniek in de buurt.


Laat je goed informeren in een veilige en rustige omgeving, in de regio Almere. Neem contact op met abortuskliniek Stimezo in Zwolle.

Bereikbaarheid van abortuskliniek Stimezo vanuit Almere

De kliniek in Zwolle is vanuit Almere met de auto in minder dan een uur te bereiken. Ook met het openbaar vervoer ben je er zo; de kliniek bevindt zich tegenover het treinstation. Ongeveer elk kwartier heb je vanaf treinstation Almere een rechtstreekse verbinding met station Zwolle. Met de trein ben je er in minder dan een uur.