Veelgestelde vragen over abortus

Wie een abortus overweegt, of iemand van advies wil voorzien, kan met veel vragen zitten. Hieronder beantwoorden we een paar praktische vragen die vaak aan onze kliniek gesteld worden. 

Heeft een abortus gevolgen voor eventuele latere zwangerschappen?

Een abortus heeft geen gevolgen voor latere zwangerschappen. Wij kunnen nooit garanderen dat u weer zwanger wordt, maar dat heeft dan andere oorzaken. Na een abortus kwam vroeger wel eens onvruchtbaarheid voor door een infectie. Tegenwoordig kunnen eventuele ontstekingen goed behandeld worden.

Geven jullie advies over anticonceptie die bij mij past?

U kunt in onze kliniek advies krijgen over alle soorten anticonceptie. Desgewenst kunt u de anticonceptiepil meekrijgen. Ook kan na de behandeling een spiraaltje geplaatst worden.

Ik ben 16 jaar en ik wil een abortus. Kan dat?

In Nederland kan iemand vanaf 16 jaar zelfstandig beslissen over een medische ingreep. Je hebt daarvoor geen toestemming van jouw ouders nodig.

Ik moet een brief van de huisarts hebben, maar ik wil niet dat mijn huisarts het weet. Wat nu?

U kunt in onze kliniek voor een eerste gesprek en een onderzoek komen. De behandeling kan dan na de verplichte 5 dagen bedenktijd plaatsvinden.

Moet ik contant geld meenemen?

Als u in Nederland woonachtig bent, wordt een zwangerschapsafbreking rechtstreeks vergoed door de Wet langdurige zorg (Wlz). Hierdoor hoeft u dus geen geld mee te nemen. Wel kan het zijn dat er aanvullende kosten zijn, bijvoorbeeld bij het direct plaatsen van een spiraaltje. Deze kosten kunt u dan contant of via pin voldoen in de kliniek.

Veelgestelde vragen rond de abortuspil

Meer vragen over de abortus pil? Dan klikt u op deze link.

Wat wordt bedoeld met een overtijdbehandeling?

Een overtijdbehandeling is mogelijk vanaf de 12e tot en met de 16e dag overtijd. Voor deze behandeling kunt u rechtstreeks een afspraak maken met onze kliniek. Voor de overtijdbehandeling is geen verwijsbrief van een (huis)arts nodig en hoeft u geen 5 dagen bedenktijd in acht te nemen. 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact op met Stimezo Zwolle via ons contactformulier, per e-mail of bel 038 – 4217000.

Contactformulier